Moulin Rouge

Den röda kvarnen!

Moulin Rouge med fantastiska shower!

Showerna är spektakulära med cancandans i färgsprakande kläder.
Vi känner nog alla till namnet Moulin Rouge i Paris. Det anrika danstället med flickorna som dansade can-can i slutet av 1800-talet. Idag kan ni också se shower här med dansande flickor i högklackat. Showerna ser annorlunda ut idag än vad de gjorde förr.

Boka gärna i förtid då showerna är mycket populära och det blir ofta fullbokat snabbt. Framträdandet består av cancandans och ibland även av clowner, djur, akrobatik och dans och sång. Idag är det ca 80-100 st artister som uppträder. Showen är på ungefär 2 timmar.!

Moulin Rouge show i Paris

Biljett till kabaré-show på Moulin Rouge & champagne

Färgsprakande show med champagne
Du får se den kända showen med namnet "Féerie", skapad av Doris Haug och Ruggero Angeletti, och koreograferad av Bill Goodson. I truppen är det 100 artister, inklusive 60 Doris Girls. Det blir en lång parad av kostymer av fjädrar, strass och paljetter. Ni lyssnar på musik av Pierre Porte, producerad av 80 musiker och 60 körsångare.

Inträde + en halv flaska champagne ingår i biljetten!

Tid: 2 tim.

Middagsföreställning på Moulin Rouge

Middagsföreställning på Moulin Rouge

Denna biljett inkluderar middag och föreställning
Se showen med namnet "Féerie", skapad av Doris Haug och Ruggero Angeletti. Det blir sprakande färgglada dräkter som bärs av 60 Doris Girls. Lyssna på musik av Pierre Porte, väckt till liv av 80 musiker och 60 körsångare. Inkluderat i priset avnjuter ni en god fransk middag.

Tid: 4 tim.

Busstur och show på Moulin Rouge i Paris

Kvällssightseeing med buss och föreställning på Moulin Rouge

En fantastisk upplevelse på kvällen
Kvällen börjar med en busstur genom ett upplyst Paris. Ni åker förbi flera kända sevärdheter. Efter bussresan ser ni en show på Moulin Rouge med härlig musik och gnistrande show. Ni får 60 av showens berömda Doris Girls.

Bussresa under kvällen som avslutas med en show på Moulin Rouge.

Tid: 5 tim.

Den "Röda Kvarnen" i Paris. Shower i stor prakt

För dig som gillar shower med sprakande färger gör ett besök till Moulin Rouge. Sedan 1889 har Moulin Rouge funnits i Paris.

Historia
År 1889 öppnades Moulin Rouge av Joseph Oller and Charles Zidler. Smeknamnet var "Le Premier Palais des Femmes" (The First Palace of Women) (Kvinnornas Palats) och de sa att här kommer det bli ett tempel med musik och dans!. Syftet var att låta de mycket rika komma till det fashionabla distriktet, Montmartre. Den extravaganta miljön tillät människor från alla samhällsskikt att blandas.

Moulin Rouge fick ryktet av att här kunde män titta på kvinnor. Och här uppträdde kvinnor på scen i sina långa kjolar och oftast svarta strumpor som visades när kjolarna drogs upp under dansen och med stora fjädrar på huvudet.

Moulin Rouge är också känt för att vara lite naket. Idag är det en känd kabarée show för alla och en stor turistattraktion

Brand av Moulin Rouge
27 February 1915: brinner Moulin Rouge ner och 1921 byggs Moulin Rouge upp igen.

Moulin Rouge
Adress: Place Blanche, 82 Boulevard de Clichy (Montmarte), (18 Arr), Ligger i området Pigalle

Moulin Rouge vadnringstur

Bohemiska Montmartre guidad vandringstur

1,5 timmars tur
Vandra med dig guide i det bohemiska Montmarte. I turen går ni förbi byggnaden där Van Gogh bodde och du får lära dig mer om parisiska kabarén Moulin Rouge, från hur de började till hur de fungerar idag.

Nattbustur med ljudguide förbi Moulin Rouge

Nattbusstur med ljudguide

Ca 1,5 tim
På denna busstur åker ni bla förbi Moulin Rouge på kvällen och ser kvarnens fina ljus på kvällen.

Kombibiljett Paris Eiffeltornet, floden Seine

Helkväll i Paris – båttur på Seine och Moulin Rouge

Ca 5,5 tim
I biljetten ingår båttur på floden Seine och Kabaré och champagne på Moulin Rouge.

Kuriosa

Känd konstnär
Henri de Toulouse-Lautrec var konstnären som målade många kända affischer för Moulin Rouge under sluet av 1800-talet. Han fick en del kritik för sina målningar, men det brydde han sig inte om. Skulle ni äga en tavla av han idag skulle den vara värd miljontals kronor.

Världskändisar som har uppträtt här.
Josephine Baker, Liza Minelli, Édith Piaf, Bing Crosby, Dean Martin, Lena Horne, Lauren Bacall, Ray Charles, Tony Curtis, Ella Fitzgerald, Gipsy Kings, Ginger Rogers, Elton John och Frank Sinatra.

Moulin Rouge på film.
1952 Moulin Rouge / med with Joseé Ferrer, Suzanne Flon and Zsa Zsa Gabor. 2001 Moulin Rouge / Ewen McGregor, Nicole Kidman, John Geguizamo, Jim Broadbent och Richard Roxburgh.

Moulin Rouge stänger för en kväll.
Den 23 November 1981 stänger Moulin Rouge för en kväll för att visa sin show för Hennes Majestät Drottning Elizabeth II.

Köp entrébiljett till Moulin Rouge i Paris

Källa: Wikipedia. Bilder: Wikipedia, Getyourguide. Biljetter presenteras i samarbete med Getyourguide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Moulin Rouge

Boka hotell i Paris

Sök hotell med sökalternativen i kartan nedan: Filters (din budget m.m), Guests (välj antal personer), Select Dates (välj datum). Du får upp hotell från olika hotellsajter som ex. Tripadvisor, Booking.com, Hotels.com, VRBO mfl.

Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top