Kul för barn i Paris

Allt från museum till nöjesparker!

Vad skall man göra med barn i Paris?

Självklart är önskemålen olika för en 5-åring och en 11-åring. Besök ett museum, en lekplats, åk upp i Eiffeltornet, titta på Mona Lisa, åk vattenrutschkanor, ponnyridning, gå på en nöjespark m.m. Åk en dag till Disneyland Paris.

Åker ni med småbarn - åk gärna under vår/sommartid - det blir lite lättare. Nedan tipsar vi om lite smått och gott som barnen kan göra i Paris. Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide och Tiqets.

Park de la Vilette

Park de la Vilette

Detta är största parken i Paris
Ett stort område med flera olika museum, lekplats med en stor drake, vandra runt i en trädgård med massa speglar eller varför inte vandra i en mörk skog men en massa spännande ljud. Gå på 3D bio i La Geode IMAX movie theater. Här finns tre olika museum: La Cite des Sciences et des Industries: - ett interaktivt vetenskapsmuseum för barn. Ni kan även gå in i en ubåt från 1950 talet, the Argonaute. Cité de la Musique - ett musikmuseum, Cité des enfants - ett museum som vänder sig till mindre barn.

Ni kan även åka kanalbåt en bit till olika delar i Paris. Finns också karuseller. Stora ytor med gräsmatta - tips ta med egen picknick.

Det kostar en slant att gå in beroende på vad ni skall besöka, men själva parken är gratis. Vissa ställen betalar ni för att vara där en tid och sedan gå vidare till nästa område. Under sommarmånaderna brukar de spela konserter på området som är gratis. Vissa områden är uppdelade efter ålder.

Passar småbarn upp till 15år och såklart vuxna

Adress: Den största ingången är från Avenue Jean Jaures (Metrostation: Porte de Pantin) eller Avenue Corentin Cariou (Metrostation: Porte de la Vilette) i det 19:e arrondissementet. Lite utanför innerstan (Nordost). Ni kan ta er hit med metro.
Park de la Vilette

Le Jardin nöjespark i Paris

Le Jardin d´Acclamatation

Park + Nöjespark + Djurpark + Workshops
I Parken Bois de Boulogne hittar ni Le Jardin i den norra delen. Här kan ni spendera en heldag. På området finns en nöjespark med bergbana, karuseller, bilbana m.m. Blir ni trött på att åka olika attraktioner i parken, ta en paus och gå till djurparken som ligger bakom attraktionerna. Här kan ni se getter, får, björnar etc. Går ni ytterligare bakom djurparken kan barnen rida på ponnyhästar och kanske ta ett dopp i fontänen som man faktiskt får bada i.

Här finns också ett konstmuseum för barn, Musée en Herbe, och en minigolfbana. Barnen kan också åka ett litet tåg på området.

Adress: Bois de Boulogne, (16:e arr) Väster om stadskärnan. Busstop: Jardin d'Acclimatation. Närmsta sevärdheter är Triumfbågen och Eiffeltornet.
Jardin d'Acclimatation

Eiffeltornet i Paris

Besök Eiffeltornet

Centrala Paris | Öppet året om

Ja det är ett måste säger vi. Barnen kommer älska att komma upp på hög höjd. Du kan välja olika biljetter men att komma hela vägen upp till toppen (utsiktsplats 3) är häftigast. Utsikten är riktigt cool. Sen får ni se om ni vågar gå på glasgolvet på våning 1. Detta kommer barnen tala om länge.

Adress: Champ de Mars, Paris (5 Avenue Anatole France och Avenue Gustave Eiffel), (7 Arr). Busshållplats: Tour Eiffel

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Aquaboulevard Water Park Paris

Aquaboulevard Water Park

Paris | Öppet året om

Är ni i Paris under sommaren kan ni och barnen bada i den stora vattenparken Aquaboulevard Water Park. Där finns utomhusbassänger. De har även bassänger inomhus om man vill bad även vid kallt väder. Här finns vågor, vattenfall, gejsrar, vattenkanoner, ruschkanor och sandstrand.

Adress: 4-6 Rue Louis Armand, (15 Arr), Paris. Busstation: Louis Armand

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Rabattkoden gäller endast hos Tiqets. Gäller ej på kombobiljetter.

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets
Champ de Mars parken i Paris

Champ de Mars

Karuseller + Lekplats + Eiffeltornet
I denna park finns en handdriven karusell från början av 1900 talet (Manège 1913). Karusellen har hästar att åka på. Här finns lekplatser och stora gräsmattor att bara vara på. Och i endan av parken mot floden Seine reser sig det magnifika Eiffeltornet. Lite maffigt att vara här och samtidigt titta upp mot Eiffeltornet.

Gå gärna förbi Eiffeltornet mot floden Seine (över Quai Branly) och in i parken, där finns en till karusell (Carrousel de la Tour Eiffel). En väldigt vacker karusell med fantastisk vy mot Eiffeltornet.

Tips! Boka Hop-on / Hop-off buss som tar dig runt i Paris och stannar vid flera sevärdheter där du kan hoppa av och sedan hoppa på igen.

Adress: Champ de Mars, Paris (2 All. Adrienne Lecouvreur och All. Thomy-Thierry), (7 Arr). Busshållplats: Tour Eiffel

Notre-Dame de Paris

Notre Dame

Den världskända katedralen
Ni kanske inte tror att detta är något för barn men det är det. Klart det är inget för de minsta barnen men för de barnen som älskar att gå i trappor och komma högt upp och gillar historia - mycket värt ett besök.

Katedralen är från 1100-talet och som förälder kan det vara kul för barnen att berätta att när man byggde katedralen fanns inga grävskopor, inga lyftkranar, inget stål att bygga med, inga datorer att jobba med. Då förstår man att det tog nästan 200 år att bygga Notre-Dame katedralen.

En upplevelse är att gå de ca 422 trappsteg uppför till det Södra Tornet. När ni kommer upp till tornet kan ni se de lite hemska figurererna som sitter på toppen av tornet. Efter det kan ni gå och titta på en stor kyrkklocka - som heter "Emmanuel" - den väger 13 ton. Detta är en av 11 klockor som finns i katedralen. Orkar barnen med mer - gå de sista stegen upp till ytterligare den högsta toppen och titta ut över Paris.

Brevid katedralen finns också en liten leklplats för de minsta barnen. Inte långt från Notre Dame kan ni efter besöket äta världens godast glass - Berthillon. Gå över Saint-Louis bron. Vill ni även promenera över Paris äldsta bro, gå då till norra änden av ön Cite där du hittar bron Pont Neuf. Bron är från 1600-talet. Här finns också en mindre park att ta en paus i och ni har floden Seine på båda sidor om er.

Tips! Boka Hop-on / Hop-off buss som tar dig runt i Paris och stannar vid flera sevärdheter där du kan hoppa av och sedan hoppa på igen.

Notre-Dame katedralen är stängd för besök pga branden 2019!

Adress: 6 Parvis Notre-Dame, Place Jean-Paul II (4 Arr). Katedralen ligger på ön Cite i floden Seine.
Mer om Notre Dame de Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Paris - Coupvray | Öppet året om

Ta en utflykt från Paris till sagomagin vid Disneyland Paris. Här finns favoritfigurerna från Disneys sagor och filmer. Nöjesparken har 2 stycken parker, Disneyland Park och Walt Disney Studios Park. Parkerna är kul för både barn och vuxna. Möt Musse Pigg, Kalle Anka, Askungen, Avengers, åk massor av åkattraktioner, ät glass i långa banor. Det kommer bli en förtrollad dag.

Adress: Bd de Parc / Avenue Paul Seramy, Coupvray, (Chessy), Frankrike. Ca 40 km öster om Paris.

Transport: RER A tåg från Paris (ca 35 min). Disneyland Paris Express buss (finns att boka inkl. inträde till Disneyland Paris).

Paketresa till Disneyland Paris från Sverige: Vill du stanna några dagar vid Disneyland Paris och bo på hotell vill vi rekommendera att boka paketresa med Sembo (entrébiljetter ingår på utvalda hotell under hela din vistelse).

Mer om Disneyland Paris

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide
Jardin Nelson Mandela Paris

Nelson Mandela Garden / Jardin d'enfants des Halles

Lekplats
Lekplatsen i Jardin Nelson Mandela är inhägnad och passar de lite större barnen från 7-13 år. Här finns lianer, tunnlar, bollhav, olika hängbroar. Om ni vågar kan ni lämna baren där ensamma - det finns personal som passar de vissa tidpunkter på dagen.

Tips! Boka Hop-on / Hop-off buss som tar dig runt i Paris och stannar vid flera sevärdheter där du kan hoppa av och sedan hoppa på igen.

Adress: All. Jules Supervielle (Les Halles). Metrostation: Les Halles

Pere-Lachaise kyrkogård Paris

Pere-Lachaise Cemetery

Paris kända kyrkogård.
För de lite större barnen som kan tänka sig att besöka en känd kyrkogård i Paris. Här ligger många kända personer begravda, bla Jim Morrison, Édith Piaf, Oscar Wilde, Chopin, många poeter och författare. Bara känslan att gå här bland dessa magnifika gravar känns väldigt speciellt. Fantastiska gravmonument och statyer - en speciell känsla att gå här.

Kyrkogården öppnade 1804. Den sägs vara världens mest besökta kyrkogård.

Tips! Boka guidad tur i Père Lachaise Cemetery och få veta så mycket det bara går om kyrkogården samt se flera av de kända personernas gravar.

Adress: 16 Rue du Repos, (20 Arr). Metrostation: Père Lachaise och Gambetta

Musée Grevin Vaxmuseum Paris

Musée Grevin Vaxmuseum

Centrala Paris | Öppet året om

Här får du träffa några av världens mest kända personer...ja i vax då! Detta museum liknar Madame Tussauds i London. Posera brevid Frankrikes President, Zlatan Ibrahimović, Mick Jagger, Katy Perry, Lady Gaga och många fler.

Adress: 10 Boulevard Montmartre, (9 Arr). Metrostation: Grands Boulevards

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Rabattkoden gäller endast hos Tiqets. Gäller ej på kombobiljetter.

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets.
Paris Zoological Park

Paris Zoo

Paris | Mitten mar - Mitten okt

Inne i parken Bois de Vincenne hittar ni Paris Zoological Park. Här finns många olika djurarter från 5 platser i världen som till exempel Jaguar, Wolverine, Noshörning, Varg, Giraffer, Lejon, Apor m.m..

Adress: Avenue Daumesnil, (12 Arr). Paris Zoo ligger i parken Bois de Vincenne på den västra sidan av parken. Metrostation: Porte-Dorée

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Rabattkoden gäller endast hos Tiqets. Gäller ej på kombobiljetter.

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets
Bois de Vincennes park i Paris

Bois de Vincennes

En stor park i Paris
En av de stora parkerna i Paris som är ett perfekt ställe för barn i olika åldrar. I parken finns ett zoo (se ovan), nöjesfält, en hippodrom, olika sjöar där du kan hyra kanoter eller roddbåt, ett buddistiskt område med ett tempel och en stor buddastaty. Cyklar går att hyra eller varför inte en segwaytur.

Precis brevid Bois de Vincennes ligger en annan park, Parc Floral de Paris. En helt underbar park med blommor. Här finns också flera lekplatser för barn.

Adress: Avenue Daumesnil, (12 Arr). Metrostationer: Porte-Dorée och Château de Vincennes
Bois de Vincennes

Sacre Couer i Paris

Sacre Coeur

Den vita kyrkan i Montmartre
Ett besök i kyrkan Sacre Coeur med barn kan var riktigt trevligt om de diggar kyrkor och utsikt. Här finns flertalet olika statyer och en massa annat fint att titta på. Bara att gå alla dessa trappor upp till kyrkan är coolt. Några stopp på vägen kan ni räkna med om ni har de minsta barnen med er. När ni väl har kommit upp är det ganska mycket turistfokus men vyn här uppe är fantastisk. Missa inte att man kan gå upp i domen på kyrkan där du har en fantastisk utsikt över Paris.

Orkan ni inte gå uppför alla trappor. Åk bergbana (Funiculaire) upp till toppen. Bergbanan i Paris startade redan på 1900 talet. Resan tar 1 minut och 30 sekunder. Om ni har lite större barn och kan tänka er att ta er ner från Monmarte en annan väg än vad alla andra turister gör. Gå ner till området Abbesses som är charmigt med cafeer och mysiga gator.

Just nedanför Sacre Coeur finns en anrik tvåvåningskarusell med hästar som är från 1700-talet. Riktigt cool!

Adress: 35 Rue du Chevalier de la Barre (18 Arr). Huvudentré: Esplanade of the Basilica. Ligger på kullen Montmartre. Metrostation: Pigalle (ganska långt bort)
Mer om Sacre Coeur

Parc Asterix Paris

Parc Asterix

Paris - Plailly | Apr 2023 - 7 jan 2024

Det finns även en nöjespark tillägnad de franska seriefigurerna i Asterix, Parc Asterix. Här finns massor av åkattraktioner och du träffar även på de kända figurerna som Asterix, Obelix, Idefix mfl. Här finns 6 temaområden: The Gauls, Roman Empire, Ancient Greece, the Vikings, and Egypt. Här spenderar man lätt en hel dag. Många tycker att Parc Asterix har bättre åkattraktioner för lite större barn än vad Disneyland Paris har. Men det är ju tycke och smak :-).

Adress: Parc Astérix, Plailly, Frankrike. Ca 35 km norr om Paris.

Transport: RER B tåg från Paris Gare du Nord, via flygplatsen Charles de Gaulle - Terminal 1 (köp biljett hos Parc Asterix biljettlucka) och sedan tar ni Parc Asterix shuttlebus till parken. FlixBus åker direkt via Paris (Bercy Seine) och Parc Asterix (Plailly) - Boka FlixBus här. Privat transfer med taxi är ett bekvämt sätt att åka till parken, du delar inte bilen med någon annan än de du känner - Boka privat transfer här.

Mer om Parc Asterix

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Rabattkoden gäller endast hos Tiqets. Gäller ej på kombobiljetter.
Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets och GetYourGuide och FlixBus.
biljett Aquarium de Paris museum

Aquarium de Paris

Se olika djur som bor i vatten
Här får du se djuren i deras undervattensvärld. Lär dig så mycket det bara går om fiskar. Du får se hajar, sjöborrar och stingrockor och mycket mer. Du får även klappa några fiskar. Här finns också två biografer som visar vackra filmer från National Geographic, liksom fiskrelaterade tecknade filmer för de yngre besökarna.

Adress: Jardin du Trocadéro, Avenue des Nations Unies. Promenera enkelt från Eiffeltornet över bron Pont d'Iéna.

Stade de France biljett

Stade de France

Tur bakom kulisserna på legendariska Stade de France
Besök Paris största arena där då både sport och konserter står på agendan. Här får du gå bakom kulisserna och in på privata områden. Känn känslan av att sitta i något av sätena och blicka ut över arenan. Du får även besöka deras museum.

Adress: Saint-Denis norr om Paris. , France Promenera enkelt från Eiffeltornet över bron Pont d'Iéna.

Transport: RER B Tåg från Gare du Nord till La Plaine Stade de France station (ca 4 min). Metro går också.

Boka hotell i Paris

Sök hotell med sökalternativen i kartan nedan: Filters (din budget m.m), Guests (välj antal personer), Select Dates (välj datum). Du får upp hotell från olika hotellsajter som ex. Tripadvisor, Booking.com, Hotels.com, VRBO mfl.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll. Kontrollera alltid på vad som ingår i dina biljetter på den partner-hemsida du bokat på.
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top