Le Lido

Kabaré på Champs-Elysses i Paris !

Show på Lido i Paris!

Lyx och flärd och pampigt i Paris.
Gör ett besök till Kabarestället Le Lido i Paris. Gå på kabaré i Paris är ett oförglömligt minne. Det känns som om ni har åkt tillbaka till 1930 talets Paris även fast Le Lido invigdes 1946.

Teatern ligger på Champs-Elysses. !

El Lido show med champagne biljett

Lido kabaréföreställning med champagne

Se Bluebell Girls och Lido Boys dans
Njut av showen på Lido och ett glas eller en halv flaska champagne. Se de berömda Bluebell Girls och Lido Boys dansa med sina fjädrar och fantastiska dräkter. .

Tid: 2 tim.

Middag på El Lido med show

Lido kabaréföreställning med middagsalternativ

Se showen "Paris Merveilles"
Showen med Bluebell Girls och Lido Boys i deras kostymer fyllda av hattar och exotiska fjädrar. Ni avnjuter en äkta fransk middag under showen.

Tid: 4 tim

Eleganta platsen för underhållning i hög lyxfaktor.

Lido är känt för sina exotiska/lättklädda shower med dansare och sångare.

Historia
Flera kända personer har uppträtt här genom åren, vad sägs om Marlene Dietrich, Eartha Kitt, Elton John, Shirley McLaine, Josephine Baker mfl..

Allt började runt 1920-talet i en källare på en nattklubb där cabaren och ett casino var öppet till långt in på natten. Själva Le Lido grundades av Bröderna Clérico, Joseph och Louis 1946. Folket i Paris suktade efter show och flärd efter slutet av andra världskriget. Vid denna tidpunkt låg det vid ett annan adress än idag. Le Lido flyttade till 116 Avenue des Champs-Élysées, år 1977 (Normandie-byggnaden,). Samma show spelas i flera år och byts inte så ofta då det kostar väldigt mycket att ändra showerna.

Bluebells Girls - dansartrupp.
På showen uppträder de såkallade "Bluebell Girls" - som startades av Margaret Kelly Leibovici från Dublin. Hon började dansa när hon var liten och hade stor talang.

Hon arbetade både i Paris och Berlin som dansare innan hon startade tjejtruppen - Bluebell Girls. Hennes dansartrupp fick arbete på Le lido 1947 och gjorde snabbt sig kända.

Ett krav för att gå med i truppen var att de skulle vara långa, minst runt 1,80cm. Idag arbetar tjejer från hela världen i dansargruppen.

Internationell känd trupp
Tjejerna känns igen med sina fransiga kläder, högklackade skor och att de är långa. I slutet av 1950-talet blev Bluebell Girls en internationellt erkänd organisation. De fick flera nya baser som de spelade i, bla Paris, Las Vegas och även på andra ställen i Europa, Afrika och Asien.

El Lido
Adress: 116 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris

Kuriosa

Varför namnet kabareten Lido
Namnet kan man associera till den berömda venetianska stranden i Lido som skaparna av kabern kom ifrån eller kommer namnet ifrån de målningar över stranden som prydde inredningen i den tidigare byggnaden.

Flytt av lokal 1977
År 1977 flyttade kabaren till Normandie-byggnaden som kunde ta emot 1150 gäster. Byggnaden byggdes om till ett sådant sätt att alla gäster på ett bra sätt kunde se showen. Ombyggnationen gjorde det senare möjligt att erbjuda fantastiska specialeffekter direkt under föreställningen. Som tex: en ishall, laserbider, vattenfall, fyrverkerier mfl.

Shower
I föreställningarna visar både kvinnorna och män sin skönhet och charm i en underbar inre värld. Deras kroppar pryds med fina kläder, smycken, glittrande strass och tejernas kläder har frodiga strutsfjädrar som pryder de lyxiga dansarnas lyxiga dräkter.

Köp entrebiljett till Lido i Paris

Källa: Wikipedia. Bilder: Wikipedia, Getyourguide. Biljetter presenteras i samarbete med Getyourguide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Lido
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top