6 bästa sevärdheterna i Paris

Sex turistmål i Paris

6 platser man bör besöka i Paris

Det finns mycket att se i Paris. Paris är kärlekens stad med mysiga kvarter, romantiska restauranger, många museer och världskända sevärdheter. Nedan kommer vi presentera 6 måsten inför ditt besök i Paris.

Huvudstaden i Frankrike har historiska och kulturella sevärdheter i mängder. Men här finns också undagömda skatter som tex kyrkogården Père-Lachaise. På kyrkogården ligger flera kända personer begravna som Jim Morrison, Édith Piaf, Frédéric Chopin och Oscar Wilde begravda. Staden har också flertalet fantastiska parken att besöka som tex Parc des Princes och vad sägs om att se en match med fotbollslaget Paris Saint-Germain och glöm inte kabaret på Moulin Rouge. Men som förstagångsbesökare till Paris finns det några sevärdheter man bör beta av och besöka.

Eiffeltornet

Det går inte att göra en lista över attraktioner i Paris utan att inkludera det välkända Eiffeltornet i stadskärnan. Tornet har stått där sedan år 1889. Utsikten från någon av plattformarna på toppen är helt magnifik. Vad sägs annars om att äta middag högst upp i tornet. Tornet är en 324 meter hög järnkonstruktion som är belägen i det 7:e arrondissementet. Tornet ritades av arkitekten, Stéphen Sauvestre.

Champs-Elysées

Visst är Paris känt för god mat, men shopping och mode står också högt på listan över saker som sammanknippas med staden. Om du har tänkt att ta med stora plånboken, eller bara vill uppleva lyxmärkena, kan en promenad längs shoppingstråket Champs-Elysées passa likt hand i handsken. Gatan sträcker sig från Place de la Concorde till Place Charles de Gaulle, där Triumfbågen står. Gatan är nästan två kilometer lång och gatan har fått sitt namn efter Elyseiska fälten.

Arc de Triomphe

När du går uppför avenyn Champs-Élysées mot Place Charles de Gaulle ser Triumfbågen stå där så ståtlig längst upp på gatan. Detta är en utmärkt plats att besöka, både för skönheten i byggnaden själv, och eftersom du kan se stora delar av staden härifrån. Här finns den okände soldatens grav och du kan också promenera upp till observationsdäcket 50 m upp.

Louvren

Frankrikes största Nationalmuseum Louvren är ett av de bästa konstmuseerna i världen. Mona Lisa finns där och skulpturer av Michelangelo och verk av de kända konstnärerna Rubens, Rembrandt, Raphael m.m.. Absolut värt ett besök! Planera ert besök när ni kommer dit för det är stort!. Louvren var också med i filmsuccén Da Vinci-koden (2006). Filmen är baserad på romanen av DanBrown och huvudrollspersonen Robert Langdon spelades av Tom Hanks. Boken och filmen inleds med ett mord som sker just inne i Louvren i Grande Galerie

Notre-Dame de Paris

Den stora katedralen Notre-Dame i Paris sträcker sig 128 meter över marken. Den börjades byggas i mitten av 1100-talet men stod inte klar förrän 1345. Katedralen ligger på ön Ile de la Cite i floden Seine i Paris. Byggnaden är helt fantastiskt med sina gotiska figurer på fasaden. Ett minnen är att år 1804 kröntes Napoleon Bonarparte till Kejsare i Notre-Dame.

Sacre-Coeur

Vill ni besöka en utsikt till ta er till de västra delarna av Paris, till kyrkan på toppen, Sacre-Coeur. Ta er uppför trapporna eller åk tåget runt till toppen. Området runt omkring kyrkan kallas Montmarte. Här bodde tidigare många av stadens konstnärer. Basilikan är ganska "ny" om man ser till många andra byggnader i staden, byggnationen påbörjades inte förrän 1875.


Källa: Wikipedia. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll.
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top