Montparnasse Tower

Fantastisk utsikt över Paris!

Besök Montparnasse Tower observationsdäck i Paris

Paris höga skyskrapa med observationsdäck.
Besök skyskrapan Montparnasse Tower och få en fantastisk utsikt över Paris city och Eiffeltornet. Tornet är 210 meter och på våning 56 finns en utsiktsplattform. Gör ett besök i deras restaurang eller bar under kvällstid och titta ut över Paris stad. Montparnassetornet ligger i 15:e arrondissementet cirka 3 km sydväst från Paris centrum.

Montparnasse Tower entrebiljett

Besök 56:e våningen i Montparnassetornet

Takterass och observationsdäck på Montparnasse Tower
Du åkerer hiss upp till 56 våningen och besöker takterassen och tittar ut över Paris stad. På våning 56 befinner ni er inne på våningen med fönster från golv till tak. Observationsdäcket har en 360-gradig utsikt. Du blickar ut över Paris stad och kan titta på Eiffeltornet från en helt annan vinkel. Vill ni ta er vidare upp till takterassen, fortsätter ni ett par trappor via fots.

Montparnassetornets observationsdäck har öppet året om, alla dagar!

Lika bra utsikt från Montparnasse Tower som från Eiffeltornet

Det finns de som säger att utsikten är bättre från Montparnasse Tower än från Eiffeltornet. Avgör själv. Det som kan vara bättre är att du undviker de långa köerna som brukar vara vid Eiffeltornet.

Fantastisk utsikt från Montparnasse Tower
Besök gärna tornet en sen kväll när staden är upplyst. Att se Eiffeltornet, Triumfbågen och övriga staden upplyst är en storslagen syn. För er som vill besöka utsiktsdäcket på dagen kan en molnfri och klar dag göra att ni kan se ca 4 mil i alla riktningar. Ni kan köpa presenter i butiken och fika i ett café. Välj mellan observationsdäcket på vån 56 och utetakterassen.

Vilka sevärdheter ligger nära MontParnasse Tower i Paris
Det finns många populära sevärdheter i närheten, bland annat Montparnasse kyrkogård och Luxembourgträdgården.

Mont Parnasse
Adress: 33 Avenue du Maine(13 Arr), Paris

Köp Go City Paris Pass stadskort

GO CITY PARIS PASS Turistkort

Spara upp till 40% på entrépriser!

Detta rabattkort är perfekt för dig som vill se flera av Paris kända sevärdheter till rabatterat pris. Du köper ett Paris Pass för ett visst antal dagar (2, 3, 4 eller 6 dagar). Alla entrépriser är då inkluderade och förbetalda. Du visar bara upp ditt Paris Pass vid varje attraktion som ingår i turistkortet. Använd sedan rabattkortet så mycket du hinner under dina aktiva dagar.

Mer info om Go City Paris Pass

Fria inträden och sightseeing:

Eiffeltornet

Hop-on Hop-off buss

Båttur på Seine

Louvren med Mona Lisa

Montparnasse utsiktplats

Triumfbågen

Även god mat m.m

Montparnasse Audio Tour i Paris

Montparnasse Smartphone Audio-Guided Tour

Promenera runt i Montparnasse området
Promenara från Montparnasse-tornet i egen takt med en audio-guide på din telefon. Området var populärt bland dåtidens konstnärer och författare. På turen lär du dig om de berömda invånare som Ernest Hemingway och Pablo Picasso. Kartan hjälper dig att hitta rätt i området. Stanna gärna till och fika längst vägen.

Historia

Arkitekter Montparnasse Tower
Tornet ritades av arkitekterna Urbain Cassan, Eugène Beaudouin och Louis Hoym de Marien och byggd av Campenon Bernard. Tornet konstruerades mellan 1969-1973. Skyskrapan var den högsta skyskrapan i Frankrike fram till 2011. I byggnaden finns det mest kontor.

Hur högt är tornet?
Tornet är 210 meter högt och är byggt ovanpå Montparnasse - Bienvenüe Paris tunnelbanestation. På våning 56 finns det en resturang "Le Ciel de Paris". Finns också en uteterass som du kan besöka. En helt fantastisk utsikt över Paris och Eiffeltornet. Högst upp finns en champagnebar.

Spindelmannen
Spindelmannen År 1995 besteg den franske klättaren Alain "Spiderman" Robert tornet utan några säkerhetsanordningar. Han klättrade bara med sina händer och fötter. Han klättrade igen på tornet 2004 och 2015.

Köp entrébiljett till Montparnasse Tower i Paris

Källa: Wikipedia. Bilder: Wikipedia, Getyourguide. Biljetter presenteras i samarbete med Getyourguide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Montparnasse Tower

Boka hotell i Paris

Sök hotell med sökalternativen i kartan nedan: Filters (din budget m.m), Guests (välj antal personer), Select Dates (välj datum). Du får upp hotell från olika hotellsajter som ex. Tripadvisor, Booking.com, Hotels.com, VRBO mfl.

Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top