Höstlov i Paris 2023

Tips på sevärdheter under hösten.

Besök Paris under höstlovet 2023! Vi tipsar om saker ni kan göra under Halloween i Paris.

Paris har klättrat upp på listan över populära resmål under höstlovet. Med flyg kommer du snabbt till Paris från Sverige och har man tur ligger även värmen kvar i luften under hösten. Höstlovet infaller vecka 44 runt Halloween och Paris har många kända attraktioner att besöka. Några attraktioner har även svidat om till Halloween-tema som till exempel Disneyland Paris.

Förboka biljetter till populära sevärdheter i Paris!
Ett tips är att tänka igenom vilka sevärdheter ni vill besöka under er resa till Paris. Under skollov kan det bli mycket folk och många vill besöka de kända sevärdheterna. Hur mycket man hinner med beror på hur många dagar ni tänkt stanna i Paris och det ni är intresserade av. Om ni tänker ta er från Paris till Disneyland Paris bör man ha en hel dag i temaparken. Ett annat tips är att titta igenom det sk. Go City Paris Explorer Pass där det ingår olika attraktioner i Paris och då till ett rabatterat pris på inträden mot att köpa lösa biljetter.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide och Tiqets, två av världens största bokningssajter för biljetter till sevärdheter och sightseeing i hela världen. Oftast blir biljetter billigare om du köper de online innan ditt besök mot att köpa de på plats i Paris. Vi samarbetar också med Go City som erbjuder dig ett paris pass som ger dig rabatt på flera av Paris sevärdheter.

Ta trapporna upp i Eiffeltornet - entrebiljett

Ta trapporna upp i Eiffeltornet (vån 1 + 2)

Lägg till entré till toppen (vån 3) om det önskas!

En fantastisk upplevelse då du tar trapporna upp
I denna entrébiljett till Eiffeltornet går du upp för 704 trappsteg upp till våning 2. Det blir en helt annan upplevelse att promenera upp mot att ta hissen. På vägen mot våning 2 passerar ni även våning 1 där det finns ett glasgolv.

Komplettera med våning 3 i denna biljett
Ni kan även välja att köpa till tillgång till toppen (våning 3) i denna biljett. Till toppen åker ni hiss. Toppen ligger ca 300 meter upp. Här uppe finns också Gustave Eiffel's kontor. Ja han hade faktiskt ett kontor längst upp i Eiffeltornet. Inne i kontoret finns tre personer i vax Gustave Eiffel själv, Thomas Edison och Gustave´s dotter Clarie. Vaxfigurerna är gjorda av vaxmuseet Musée Grévin. Ni besöker toppvåningen på egen hand. Väl inne i Eiffeltornet stannar du så länge du vill.

Tid på plats: Mer än 2 tim.

Louvren entrebiljett

Louvren

Se tavlan med Mona Lisa!

Gå runt på Louvren på egen hand
Som världens mest kända och mest besökta museum är Lovren lite av ett måste på en Parisresal Missa inte de helt fantastiska konstnärerna och deras verk. Tavlan med Mona Lisa finns på Louvren och skulpturer av Michelangelo och verk av de kända konstnärerna Rubens, Rembrandt, Raphael m.m.

Tid på plats: Giltlig 1 dag (räkna med att ditt besök tar minst en halv dag).Katakomberna i Paris

Besök katakomberna i Paris

Guidad tur i Paris katakomber

En 2 km tur i tunnlarna under Paris
Under Paris finns stadens katakomber. Idag kan du gå ner i dessa intressanta och lite spooky gångar under Paris. Katakomberna kom till under 1700-talet när avlidna inte längre fick plats på stadens kyrkogårdar. Man flyttade då ner gamla skelett till katakomberna där de ligger än idag. Möt upp din guide vid katakomberna.

Information om katakomberna
Tunnlarna är endast tillgängliga genom att du går nerför och tillbaka uppför flertalet trappsteg. Katakomberna ligger 130 trappsteg under jord och det är 83 trappsteg upp till utgången. Ta med dig en varm tröja, under marken är det ca 14° C.

Besök Paris katakomber på egen hand
Det finns väldigt begränsat med biljetter för en guidad tur i Paris katakomber. Men du har även möjlighet att går runt i katakomberna på egen hand med en audio guide istället. Du får då betydligt fler datum att välja mellan och entrétider. Biljetten blir också väldigt mycket billigare.

Triumfbågen i Paris

Triumfbågen

Inklusive besök på Triumfbågens tak

Utsikt över Paris från 50 meters höjd
Triumfbågen är ännu en välkänd sevärdhet i Paris. Orkar du gå upp för 284 trappsteg till taket på Triumfbågen? Det är värt att göra det! Taket ligger 50 meter ovan mark. Samtidigt när du är där kan du besöka "Den okände soldatens grav" vid basen av bågen. Glöm inte kameran för här får du en häftig utsikt ut över Paris och de 12 avenyerna som möts just vid Triumfbågen. Det finns hiss men den är endast för funktonshindrade gäster.

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disney Halloween Festival 2023

Ta en utflykt från Paris till sagomagin vid Disneyland Paris. Här finns favoritfigurerna från Disneys sagor och filmer. Nöjesparken har 2 stycken parker, Disneyland Park och Walt Disney Studios Park. Parkerna är kul för både barn och vuxna. Möt Musse Pigg, Kalle Anka, Askungen, Avengers, åk massor av åkattraktioner, ät glass i långa banor. Det kommer bli en förtrollad dag.

Halloween: Mellan 1 oktober till 5 november 2023 blir det skrämmande rolig Halloween på Disneyland Paris. Hela parken är dekorerad med pumpor, skrämmande dekorationer och gulliga spöken. Parken blir nu även hem till alla de kända Disneyfigurerna som är lite så där extra läskiga som häxan i Snövit. Även hotellen har svidat om till Halloween. Moaaahhaahhaaaa!

Adress: Bd de Parc / Avenue Paul Seramy, Coupvray, (Chessy), Frankrike. Ca 40 km öster om Paris.

Transport: RER A tåg från Paris (ca 35 min). Disneyland Paris Express buss (finns att boka inkl. inträde till Disneyland Paris).

Paketresa till Disneyland Paris från Sverige: Vill du stanna några dagar vid Disneyland Paris och bo på hotell vill vi rekommendera att boka paketresa med Sembo (entrébiljetter ingår på utvalda hotell under hela din vistelse).

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide
Montparnasse Tower entrebiljett

Montparnasse Tower

Vidunderlig utsikt från 56:e våningen!

Takterass och observationsdäck på Montparnasse Tower
Du åker hiss upp till 56 våningen på Montparnasse Tower och besöker takterassen och tittar ut över Paris stad. På våning 56 befinner ni er inomhus med fönster från golv till tak. Observationsdäcket har en 360-gradig utsikt. Du blickar ut över Paris stad och kan titta på Eiffeltornet från en helt annan vinkel. Vill ni ta er vidare upp till takterassen på våning 59 fortsätter ni via trapporna till fots. Takterassen är utomhus. Här uppe får ni en helt fantastisk utsikt över flera av Paris mest kända sevärdheter.

Montparnassetornets observationsdäck har öppet året om, alla dagar!

Aquaboulevard Water Park i Paris

Aquaboulevard Water Park

Passa på att ta en baddag under ert besök i Paris. I Paris finns den stora vattenparken Aquaboulevard Water Park. Här finns härliga inomhusbassänger att bada i när det är så där kallt ute. Här finns vågor, vattenfall, gejsrar, vattenkanoner, ruschkanor och sandstrand.

Paris Zoo i Paris

Paris Zoo

Inne i parken Bois de Vincenne i Paris hittar ni Paris Zoological Park. I denna djurpark som i folkmun kallas Vincennes Zoo finns många olika djurarter från 5 platser i världen som till exempel Jaguar, Wolverine, Noshörning, Varg, Giraffer, Lejon, Apor, Ormar, Fiskar m.m

Père Lachaise kyrkogården – vandringsrundtur biljett

Père-Lachaise kyrkogård

Här vilar bland annat Jim Morrison och Edith Piaf!

Världens mest besökta kyrkogård
Besök Père-Lachaise kyrkogården i Paris med flera kända viloplatser inom konsten, historien och litterära personligheter som Edith Piaf, Delacroix, Jim Morrison, Gertrude Steins, Chopin och Oscar Wilde mfl. Er kunniga guide berättar vad ni ser och passerar.

När det är höst i Paris är det väldigt vackert inne i kyrkgården när alla träd ändrar färg.

Tid: 2-3 tim.

Köp Go City Paris Explorer Pass

GO CITY PARIS EXPLORER PASS

Spara upp till 40% på entrépriser!

Detta rabattkort är perfekt för dig som vill se flera av Paris kända sevärdheter. Du väljer ett visst antal sevärdheter i ditt kort och betalar ett fast pris. Alla entrépriser är då inkluderade och förbetalda. Välj mellan 3, 4, 5, 6 eller 7 sevärdheter att besöka i Paris. Du har 60 dagar på dig att använda turistkortet.

Mer info om Go City Paris Explorer Pass

Fria inträden och sightseeing:

Eiffeltornet

Hop-on Hop-off buss

Båttur på Seine

Notre Dame krypta

Montparnasse utsiktplats

Paradox Museum Paris m.m

Parc Asterix entrebiljett

Parc Asterix

Inträde + alla åkturer och shower ingår

Träffa Asterix och hans vänner
Köp gärna er biljett innan ni avreser mot Paris. Möt Asterixfigurerna i parken och se vilka shower som väntar er där inne! Gör ett besök till romarnas, gallernas, grekernas, vikingarnas och egyptiernas länder. Åk med på Menhir Express och spionera på den romerska legionen i lustiga spökhuset, Défi de César. Träffa Asterix och hans vänner.

Halloween: Mellan 30 sep till 5 november 2023 kommer Halloween till Parc Asterix. Den populära "PEUR SUR LE PARC" fritt översatt "Rädsla i parken". Det blir skrämmande dagar i parken med spöken, monster, Haunted House, zombies och mumier.

Övrigt: Barn under 3 år går in gratis. Denna tur inkluderar Parc Asterix inträde, alla åkattraktioner och shower.
Om biljetten: Denna biljett vi hänvisar till är en rabatterad biljett "Early Bird" som måste bokas minst 7 dagar innan det datum du önskar besöka Parc Asterix.

Transport till Parc Asterix från Paris:
Boka privat transfer (taxi) till Parc Asterix »
Biljetter i samarbete med GetYourGuide.
Boka FlixBus till Parc Asterix »
Biljetter i samarbete med FixBus.
Boka en Seine båttur i Paris

Kryssning på floden Seine

1 tim båttur i Paris

Upplev Paris från vattnet på denna 1 timmes båttur på floden Seine. Ni kryssar under Paris vackra broar och förbi flera kända sevärdheter i centrala Paris som Eiffeltornet och Notre Dame och många fler. Båtturen avgår flera gånger per dag så ni kan själva välja om ni tar en båttur på dagen eller på kvällen när Paris City of Lights ändrar skepnad

Den populära båtturen körs av Bateaux Mouches kanalbåtar.

Biljetter till Hop on Hop off buss i Paris med Tootbus

Tootbus Hop-on Hop-off Bus

Välj mellan 24, 48 eller 72 tim biljett

På denna Hop on Hop off busstur kan du välja en biljett som gäller för obegränsat åkande 24 tim, 48 tim eller 72 timmar. Du åker förbi många kända attraktioner i Paris och du kan hoppa på eller av på många olika busstationer längst en given rutt. Många av hållplatserna är vid kända sevärdheter i Paris. Ombord finns audio guide på bland annat engelska.

Du visar biljetten i din smartphone på bussen och när du börjar din resa aktiveras också din biljett och gäller för de antal timmar (i följd) du köpt biljetten för. OBS! Önskar du en 72 timmars biljett kan du uppgradera en 48 tim biljett till 72 tim när du kommer till kassan. Du måste ange ett datum när du köper biljett men du har 6 månader på dig att aktivera den.

Jardin D´Acclimatation nojesparken i Paris

Nöjesparken Jardin d'Acclimatation

Entré + åkpass (1 dag)

Besök Paris nöjespark en hel dag
Jardin d'Acclimatation är Paris nöjespark. Denna biljett gäller 1 dag där du kan besöka nöjesparken och åka berg och dalbanor så mycket du vill, se djur, äta gott och njuta i naturen. Testa attraktionerna Speed Rocket, Steam Machine, Dragon och Clock Tower.

Mellan 7 oktober till 12 november 2023 blir det Halloween på Jardin d'Acclimatation. Det är dags för "Dia de los Muertos", ett skrämmande roligt evenemang.

Tid: 1 dag (Priser varierar ganska mycket beroende på säsong)

Populära attraktioner under Höstlovet i Paris

Biljetter
1 okt - 5 nov 2023
Disneyland Paris Paris
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2023
Champ de Mars Paris
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2023
Palais Royal Paris
Köp biljett
Biljetterna presenterars i samarbete med GetYourGuide och Tiqets samt Sembo. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Eiffeltornet Paris
Paris flygplatstransfer
Paris Pass rabattkort
Disneyland Paris
Top